Deskundig en duidelijk advies - ‚ÄčOnafhankelijk en maatwerk - Groot aantal geldverstrekkers - Verantwoord oversluiten - Service, ook na afsluiten - Lage kosten!

 

Bij het afsluiten van een hypotheek gaat het natuurlijk niet alleen om de laagste rente. Het gaat om maatwerk waarbij rekening wordt gehouden met uw financiele wensen en mogelijkheden en uw inkomens- en gezinssituatie nu en in de toekomst. De hypotheek is een ingrijpende en langdurige contract die met zorg dient te worden samengesteld en die voldoet aan uw eisen, nu en voorzover mogelijk ook in de toekomst.

Uw adviseur maakt een uitgebreide inventarisatie van uw wensen en uw financiele situatie. Bij het samenstellen van zijn advies houdt uw adviseur rekening met deze uitgangspunten. Na het opstellen van zijn adviesrapport en bespreking kunnen wij de bemiddeling voor uw hypotheek verzorgen. Uiteindelijk kunt u een offerte verwachten die aansluit op uw situatie en wensen. Wij verzorgen de administratieve afhandeling voor u zodat u zonder zorgen een afspraak kunt maken bij de notaris om de aankoop af te wikkelen. 

Indien gewenst kunnen wij voor u ook de bij de hypotheek noodzakelijke verzekeringen verzorgen. Risicos zullen in overleg met u worden afgedekt door middel van verzekeringen met goede voorwaarden en lage premies!

 

Hypotheekvormen

  • De Annuïteitenhypotheek
  • De Lineaire hypotheek
  • De Aflossingsvrije hypotheek
  • De Leven hypotheek/De Spaarhypotheek
  • De Beleggingshypotheek

 

De Annuïteitenhypotheek

Bij een annuïteitenhypotheek betaalt u elke maand een vast bruto maandbedrag. In het begin van de looptijd betaalt u veel rente en weinig aflossing, aan het eind van de looptijd is dit andersom. Omdat het rentedeel van de hypotheek steeds verder afneemt zullen de netto maandlasten steeds hoger worden. Naast rente betaald u dus elke maand ook aflossing! Het voordeel van deze hypotheekvorm zijn de lage aanvangslasten. Als groot nadeel zijn te noemen de oplopende lasten gedurende de looptijd en de steeds lagere renteaftrek.

De Lineaire hypotheek

Bij een lineaire hypotheek betaalt u elke maand een vast bedrag aan aflossing. De schuld daalt en de rentelasten worden dus steeds minder. De lasten zijn in het begin hoog en dalen met het afnemen van de schuld. Lineair wil zeggen: u lost af volgens een afgesproken lijn.  Het voordeel van deze hypotheek is dat u relatief snel uw schuld afbouwt. Nadeel zijn echter de hoge lasten in het begin en de snel dalende beperking op de renteaftrek.

De Aflossingsvrije hypotheek

Bij deze hypotheekvorm lost u niets af, u betaalt alleen rente. Vaak is deze vorm geschikt wanneer slechts een klein deel van de woning bezwaard hoeft te worden met hypotheek. Ook kan een deel van de hypotheek aflossingsvrij worden gesloten om zo de maandlasten laag te houden. 

De Leven hypotheek/De Spaarhypotheek

Naast de geldlening wordt er een levensverzekering gesloten die tot uitkering komt op de einddatum. Met het vrijgekomen geld kunt u de schuld vervolgens inlossen. Komt een verzekerde te overlijden voor de einddatum, dan keert de verzekeringsmaatschappij  eerder uit.  Het grote voordeel van deze hypotheekvorm is dat u gedurende de gehele looptijd de maximale renteaftrek mag benutten. Het verschil tussen de levenhypotheek en de spaarhypotheek is dat bij de levenvorm uw premie worden belegd en de einduitkering dus niet gegarandeerd is. Bij de spaarhypotheek geeft de bank u de garantie/zekerheid over het eindkapitaal.

De Beleggingshypotheek

Bij een beleggingshypotheek wordt u eindkapitaal opgebouwd via beleggingen. U kunt kiezen voor een eenmalige storting of voor maandelijkse premie. De risicograad van de beleggingen kunt u zelf bepalen. Zo kunt u kiezen voor een beleggingsproduct met een laag, gemiddeld of hoog risicoprofiel.  Bij deze hypotheekvorm zijn er zeer veel mogelijkheden. Vraag ernaar bij uw adviseur. Belangrijkste voordeel is dat ook bij deze hypotheekvorm de renteaftrek maximaal wordt benut.